به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از گیلان، حجت الاسلام والمسلمین رضا رمضانی شب گذشته در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان که در مسجد صفی رشت برگزار شد، با اشاره به اینکه شب قدر، شب قدرشناسی است، اظهار داشت: انسان برای اینکه قدرشناس باشد باید جایگاه خود را بفهمد و درک کند.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری به نقش قرآن در فهم درست انسان از جایگاهش اشاره کرد و افزود: خیلیها تلاش کردند که خودِ انسان را معرفی کنند، اما هیچ کتابی به جامعیت قرآن برای معرفی انسان به انسان پیدا نمیشود.
وی به تعبیر «گوته» دانشمند و شاعر آلمانی در رابطه با قرآن اشاره کرد و گفت: «گوته» قرآن را کتابی معرفی میکند که برای اداره جهان نقش ایفا کرده و عهدهدار خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین رمضانی تأکید کرد: همچنین «گوستاو لوبون» در کتاب «تمدن اسلام و عرب» تعبیری دارد مبنی بر اینکه خیلیها خواستند نظام اخلاقی تدوین کنند، ولی زیباتر از نظام اخلاقی قرآن، در جایی پیدا نمیکنید، قرآن هم نظام اخلاقی و هم نظام عقیدتی و هم نظامهای دیگر مرتبط با شأن انسان را داراست.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه قرآن، کتاب جامع برای درک و فهم از جایگاه انسان است، اظهار کرد: اگر میخواهیم قرآن را از غربت در بیاوریم تا ما را شفاعت کند، باید خود را به این کتاب آسمانی، عرضه کنیم.
وی با اشاره به اینکه تلاوت قرآن شأن بالایی دارد، افزود: یک شأن پیامبر اکرم(ص) نیز تلاوت کردن آیات کتاب الهی بود.
حجت الاسلام والمسلمین رمضانی، با تأکید بر اینکه با صرف تلاوت و ترتیل قرآن که البته شأن بالایی دارند، جامعه نجات پیدا نمیکند و به رشد نمیرسد، گفت: تلاوت یک شأن از شئون قرآن است، ولی شأن مهمتر، تفکر و تعقل است.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه وقتی انسان خردمند، عاقل و خردورز شد، آن وقت جامعه رشد میکند، یادآور شد: چیزی که انسان و جامعه را نجات داده و جامعه جهانی را اداره میکند، فهم دقیق در رابطه با قرآن و آشنا شدن با زبان این کتاب آسمانی است.
وی در ادامه به فضیلت شبهای قدر اشاره کرد و گفت: شب قدر، شب ثقل اصغر و ثقل اکبر، یعنی شب قرآن و عترت پیامبر اکرم(ص) است.
حجت الاسلام والمسلمین رمضانی اظهار کرد: تقارن شب قدر، قرآن و عترت، تصادفی و اتفاقی نیست، بلکه بر اساس حقیقت شکل گرفته، بنابراین ما باید خود را در محضر این دو ثقل قرار بدهیم.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به اینکه اگر میخواهیم قرآن را بفهمیم باید با زبان آن آشنا شویم، تصریح کرد: زبان قرآن، اهل بیت(ع) هستند.
وی با بیان اینکه بعد از پیامبر اکرم(ص)، حضرت علی(ع) مبین و مفسر قرآن بود، افزود: تفسیر جامع فقط توسط معصوم انجام میشود و غیر معصوم به هیچ وجه نمیتواند تفسیر جامع داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین رمضانی، در خصوص ضرورت شناخت انسان از خود، اذعان کرد: ما باید انسان را بشناسیم، تا قدر خودمان را بدانیم، انبیا آمدند و بهترین نوع شناخت از خویشتن را به انسانها ارائه دادند.
انتهای پیام/
نظر شما